پوکه بادامی
مراحل پیشرفت در اکتشافات شامل موارد زیر است :
۱) نواحی مطلوب به روش پیجویی تعیین شده و از طریق روش های اکتشافی به طور کامل مشخص می شوند .
۲) نمونه برداری به صورت بخشی و کلی در منطقه مشخص شده و در مرحله ی قبل به بیانی کانسار کانی صورت می پذیرد و نمونه ها تجزیه می شوند .
۳) اطلاعات حاصل شده از نمونه ها جهت انجام برآورد عیار و تناژ به کار گرفته می شوند و با استفاده از تناژ و عیار براورد شده می توان درآمد حاصل را محاسبه کرد و مقدمات لازم را برای انجام مطالعات امکان سنجی معدن کاری فراهم نمود.
طبق ماده ۳ قانون، معادن مواد معدنى به شرح زیر طبقه بندى می شوند:
الف – مواد معدنى دسته یک شامل موارد زیر هستند:
پوکه معدنی. سنگ آهک، سنگ گچ، شن و ماسه معمولی، خاک رس معمولی، صدف دریایی، ، نمک آبى و سنگی، مارن، سنگ لاشه ساختمانى و نظایر آن ها.
ب- مواد معدنى دسته دو عبارت هستند از :
۱) آهن، طلا، کرم، قلع، جیوه، سرب، روی، مس، تیتان، آنتیموان، مولیبدان، کبالت، تنگستن، کادمیوم و سایر فلزات.
۲) نیترات ها، فسفات ها، برات ها، نمک هاى قلیایی، سولفات ها، کربنات ها، کلرورها (به استثناى مواد یاد شده در طبقه یک) و نظایر آن ها.
۳) میکا، گرافیت، تالک، کائولن، نسوزها، فلدسپات، سنگ و ماسه سیلیسی، پرلیت، دیاتومیت، زئولیت، بوکسیت، خاک سرخ، خاک زرد، خاک هاى صنعتى و نظایر آن ها.
۴) سنگ هاى قیمتى و نیمه قیمتى مانند الماس، زمرد، یاقوت، یشم، فیروزه، انواع عقیق و امثال آن ها.
۵) انواع سنگ هاى تزئینى و نما.
۶)انواع زغال سنگ ها و شیل هاى غیرنفتی.
۷) مواد معدنى به دست آمده از آب ها و نیز گازهاى معدنى به استثناى گازهاى هیدروکربورنی
روش استخراج پوکه معدنی
جهت استخراج پوکه معدنی از معدن ابتدا توسط بلدوزر عملیات باطله برداری، هم سطح سازی و آماده سازی انجام می شود، در صورت امکان عملیات پله بندی نیز صورت می گیرد. مشخصات پله ها با توجه به کاربرد آن ها باید با ارتفاع متوسط ۶ متری و متناسب با ضخامت پوکه معدنی باشد. عرض پله مناسب با محل مانور و رفت و آمد وسایل نقلیه و تجهیزات معدنی باید معمولاً بین ۱۵ الی ۲۵ متر و طول سینه کار برابر طول جبهه کار و در حدود ۴۰ الی ۶۰ متر انتخاب می گردد.
برداشت پوکه معدنی با استفاده از ماشین های بلدوزر و لودر صورت می گیرد و پوکه معدنی به داخل کامیون بارگیری می شود.
در برخی موارد به دلیل سستی واریزه معدنی عملیات استخراج و بارگیری با روش گودالی یا شیاری انجام می گیرد. به این صورت که پوکه معدنی از ابتدای سینه کار توسط لودر برداشته شده و به داخل کارخانه حمل می شود.
یکی از انواع پوکه معدنی، پوکه بادامی است در ادامه به آن می پردازیم.
پوکه بادامی چیست؟
پوکه بادامی که به آن پوکه گردویی نیز گفته می شود، یکی از انواع پوکه معدنی قروه به شمار می آید. معمولا سایز این پوکه ها بین ۱۸ تا ۲۶ میلی متر می باشد.
پوکه معدنی بادامی :
اندازه هر دانه از پوکه بادامی یا گردویی معمولا ۲۰ الی ۳۰ میلی متر می باشد و وزن هر متر مکعب پوکه بادامی تقریبا ۵۰۰ الی ۵۵۰ کیلو گرم است.
موارد مصرف پوکه بادامی :
- بیشترین کاربرد آن برای شیب بندی بام می باشد.
- برای تونل سازی راه ها نیز استفاده می شود.
- برای کف سازی طبقات با ارتفاع بالا نیز می توان از آن استفاده کرد.